چگونه آروغ نوزاد را به شکل درست بگیریم؟

آروغ نوزاد

آروغ زدن نوزاد (باد گلو) بعد از خوردن شیر، موضوعی است که باید به آن توجه ویژه نشان دهید.

نحوه آروغ گرفتن نوزاد، هرچند بسیار ساده و آسان است و هیچ دردسری به دنبال ندارد، اما لازم است که به طرز صحیح و درستی انجام شود تا از بروز مشکلات ناخواسته، جلوگیر شود. در این مقاله از «کارینو کیدز» قصد داریم نحوه آروغ زدن و آروغ گرفتن نوزاد را با شما مادران گرامی در میان بگذاریم و روش درست این امر را به شما آموزش دهیم.

“حال که حرف از شیردهی به نوزاد به میان آمده، سوال مطرح می‌شود که آیا بیدار کردن نوزاد برای شیر دادن به او، امری درست است یا نه؟ اگر شما نیز درباره این موضوع دغدغه دارید، ما مطالعه مقاله «بیدار کردن نوزاد برای شیردهی» را به شما توصیه می‌کنیم.”

فروشگاه آنلاین کارینو کیدز در زمینه خرید سیسمونی، خرید لباس نوزاد ، ست بیمارستانی نوزاد و تمام مایحتاج نوزاد فعالیت می کند. عضو اتحادیه کسب و کارهای مجاز ی می باشد. همچنین دارای مجوز نماد اعتماد الکترونیک از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن و تجارت می باشد؛ و شما مشتریان عزیز با خیال راحت می توانید از ما خرید کنید.

چرا نوزاد آروغ می‌زند؟

قبل از آنکه به سراغ معرفی بهترین روش آروغ گرفتن نوزاد برویم و این مسئله را در کنار هم بررسی کنیم، ابتدا باید ببینیم که اصلا چرا نوزاد آروغ می‌زند و دلیل آروغ زدن نوزاد چیست؟ بعد از آن، اهمیت انجام درست گرفتن آروغ، خود به خود برای شما روشن خواهد شد.

زمان که نوزاد از سینه مادر و یا حتی از شیشه، شیر می‌خورد، معمولا همراه با شیر، مقداری هوا نیز وارد معده او می‌شود. هر اندازه که هوای بیشتری وارد معده نوزاد شود، معده نوزاد نیز زودتر پر شده، اما نوزاد سیر نمی‌شود.

زمانی که هوا وارد معده نوزاد شود، معمولا این عوارض را به دنبال خواهد داشت:

  • درد معده و گاها بروز رفلاکس
  • بی‌قراری و بهانه‌گیری همراه با نق و گریه نوزاد
  • سیر نشدن نوزاد، نرسیدن مواد مغذی به اندازه کافی و در نهایت افت رشد (در این مورد در مقاله نمودار جدول قد و وزن نوزاد بیشتر بخوانید)
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
علائم دندان درآوردن نوزاد

آروغ زدن نوزاد، می‌تواند از تمام عوارش نامبرده در بالا، جلوگیری کند؛ گرفتن آروغ شیرخوار، تمام هوای باقی مانده در معده او را آزاد کرده و معده او را سبک می‌کند و در نهایت از ایجاد ناراحتی‌های ثانویه و یا مشکلات گوارشی در طولانی مدت نیز، جلوگیری می‌کند.

“رفلاکس معده در نوزاد، معمولا طبیعی است، اما به هیچ وجه نباید نسبت به آن، بی‌توجهی نشان داد. توجه به نشانه‌های رفلاکس در نوزاد، می‌تواند بسیار حیاتی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، مطالعه مقاله «رفلاکس معده در نوزادان» را پیشنهاد می‌کنیم.”

محصولات مرتبطشیشه شیر آنتی رفلاکس

ناموجود

ملزومات غذا خوری

شیشه شیر نچرال ۱۲۵ میل اونت AVENT

محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
17% تخفیف
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر

چه زمانی باید آروغ نوزاد را بگیریم؟

مدت زمان آروغ گرفتن نوزاد نیز از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه نشان دهید. یکی از سوالاتی که به وفور مطرح می‌شود، این است که چه زمانی باید باد گلو را بگیریم؟ در جواب این سوال، ما اینطور می‌گویم که:

“بهترین زمان آروغ گرفتن نوزاد، بلافاصله بعد از شیردهی به او و نهایتا، حداکثر تا 20 دقیقه بعد از شیردهی است.”

بهترین زمان آروغ گرفتن نوزاد

تا چند ماهگی باید آروغ نوزاد را بگیریم؟

به علاوه، از دیگر سوالاتی که درباره همین موضوع پرسیده می‌شود، این است که این عمل را تا چند ماهگی باید انجام داد؟

پزشکان در جواب این سوال، اینطور مطرح کرده‌اند که گرفتن آروغ، معمولا تا 6 ماهگی باید انجام بپذیرد. بعد از این دوران، عضلات گوارشی نوزاد به قدرت کافی رسیده و خودش بدون نیاز به کمک دیگران، آروغ خواهد زد.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که حتی بعد از شش ماهگی، هم ممکن است لازم باشد گرفتن باد گلو را خودتان انجام دهید.

اگر بعد از دادن غذای جامد و کمکی به نوزاد خود، هر گونه علائم غیرعادی را در او مشاهده کردید، بهتر از است که با روش‌هایی که در ادامه ذکر خواهیم کرد، آروغش را بگیرید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
کلاه فرم دهنده سر نوزاد؛ خرید، مزایا، معایب و روش استفاده

“آیا می‌دانید که چه زمانی باید دادن غذای جامد به نوزاد خود را آغاز کنید؟ آیا می‌دانید که اصلا چه غذاهای جامدی را باید به نوزاد خود بدهید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله «زمان مناسب برای دادن غذای کمکی به کودک» را مطالعه فرمایید.”

روش صحیح گرفتن آروغ نوزاد

در این بخش، می‌خواهیم سریع ترین روش گرفتن باد گلوی نوزاد را با یکدیگر بررسی کنیم. روش‌هایی که در این بخش مطرح می‌کنیم، از جمله روش‌هایی هستند که امتحان خود را پس داده‌اند و تا به امروز، توسط میلیون‌ها مادر در سرتاسر دنیا، مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

روش گرفتن باد گلو، به شرح زیر است:

  • روش اول: بغل کردن و قرار دادن نوزاد روی شانه

متداول‌ترین روشی که برای گرفتن آروغ نوزاد به کار می‌رود، به این صورت است که باید نوزاد را در آغوش گرفته و بعد به آرامی، او را روی شانه خود قرار دهید.

توجه داشته باشید که بهتر است روی شانه خود، دستمالی انداخته باشید تا رفلاکس معده نوزاد، لباس شما رو کثیف نکند. سپس پشت کمر نوزاد خود را به آرامی ماساژ دهید و منتظر بمانید که حداقل 2 یا 3 بار آروغ بزند.

بغل کردن نوزاد برای گرفتن آروغ نوزاد

  • روش دوم، نشاندن نوزاد روی پای خود

در این روش گرفتن باد گلو باید او را روی پاهای خود بنشانید و با دست، سر و کمر او را به دقت نگه دارید، به طوری که فشاری به بدنش وارد نشود. سپس لازم است که نوزاد را اندکی به سمت جلو خم کنید و پشتش را در نهایت آرامش، ماساژ دهید.

در این مورد هم بهتر است که دستمال مخصوصی را روی پای خود پهن نمایید.

نشاندن نوزاد روی پای خود برای آروغ گرفتن نوزاد

  • روش سوم: خواباندن نوزاد روی شکم

این روش، بهترین روش گرفتن باد گلو است و معمولا زمانی به کار می‌رود که دو روش قبلی، کارساز نباشند. در این روش، باید نوزاد را روی شکمش بخوابانید و روی پاهای خود قرار دهید. لازم است که سر او را اندکی بالا نگه دارید و سپس پشتش را به آرامی ماساژ دهید و چند ضربه بسیار آرام به او وارد کنید. در این مورد هم پهن کردن پارچه را فراموش نکنید.

گرفتن آروغ نوزاد در خواب

همانطور که شیر دادن در شب و به هنگام خواب بودن نوزاد، اهمیت دارد و باید انجام شود، به همان اندازه، گرفتن باد گلو در خواب نیز مهم است. حال سوالی که اینجا توسط مادران بسیاری مطرح می‌شود، این است که چگونه آروغ نوزادی که خوابیده را بگیریم؟ پاسخ بسیار ساده است.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
مکیدن انگشت در نوزادان: بررسی دلایل و راهکارهای ترک آن

آروغ گرفتن نوزاد در خواب، درست مثل گرفتن آروغ او در روز است و هیچ فرقی ندارد. تنها نکته‌ای که لازم است به آن توجه کنید، این است که باید حواستان باشد تا نوزاد از خواب بیدار نشود. اهمیت خواب نوزاد بسیار است و بر هم ریختن خواب او، جز تولید زحمت برای خودتان، فایده دیگری نخواهد داشت.
برای آروغ گرفتن نوزاد در خواب می‌توانید:

  • نوزاد را به آرامی در آغوش گرفته و روی دوش خود قرار دهید و آروغش را بگیرید،
  • یا اینکه او را به پشت خوابانده، آروغش را بگیرید و سپس او را به حالت عادی بخوابانید.

چرا برخی مواقع نوزاد آروغ نمی‌زند؟

خیلی از اوقات پیش آمده که مادران، از متخصصان سوال می‌کنند که: «نوزادم آروغ نمیزنه چیکار کنم؟»
در جواب این پرسش نیز باید مطرح کنیم که این موضوع نیز، از جمله مسائل متداول در زمینه آروغ زدن نوزاد است. حتی خیلی اوقات پیش می‌آید که نوزاد به سختی آروغ می‌زند.

برای حل این مشکل، ابتدا باید علت آروغ نزدن نوزاد و یا علت سخت آروغ زدن او را بررسی کنیم و سپس برای حل این مشکل، با پزشک متخصص، مشورت کنیم.

به صورت کلی، پزشکان علت آروغ نزدن نوزاد را اینطور بیان کرده‌اند که ممکن است به اندازه کافی، هوا در معده‌اش جمع نشده باشد؛ به عبارت دیگر، نوزاد هنوز آنقدر سیر نشده و هنوز هوای زیادی وارد معده‌اش نشده است. پس آروغ نزدن نوزاد، چندان جای نگرانی ندارد.

به علاوه، علت سخت آروغ زدن نوزاد را هم اینطور بیان کرده‌اند:

  • خواباندن نوزاد، بلافاصله بعد از شیردهی
  • نگرفتن باد گلو به شکل درست
  • وجود رفلاکس معده در نوزاد

سخن پایانی

در این مقاله به راه های گرفتن آروغ نوزاد پرداختیم. این مقاله توسط تیم فروشگاه آنلاین سیسمونی کارینو کیدز برای شما عزیزان آماده شده است.

جدیدترین لباس های نوزادیخرید لباس نوزادی

لباس نوزاد و کودک

ست تیشرت نخی و شلوارک جین

۳۶۵,۰۰۰ تومان
35% تخفیف

لباس دوتکه و سه تکه

لباس نوزادی طرح ملوانی

۵۸,۰۰۰ تومان

لباس دوتکه و سه تکه

پلیور کرک دار جلو دکمه

۲۱۰,۰۰۰ تومان

سرهمی نوزاد

سرهمی و کلاه مدل star

۲۴۵,۰۰۰ تومان
20% تخفیف

بادی نوزاد

زیر دکمه آستین کوتاه آدمک سفید

۱۳۲,۵۰۰ تومان
21% تخفیف
۱۳۰,۵۰۰ تومان

لباس نوزاد و کودک

ست بلوز نخی و بیلر

۳۵۰,۰۰۰ تومان
9% تخفیف

لباس نوزاد و کودک

لباس 3 تکه پنبه مدل DOG

۲۳۱,۰۰۰ تومان

سوالات متداول

چرا باید آروغ نوزاد را گرفت؟

به هنگام شیر خوردن، مقداری هوا نیز وارد معده نوزاد می‌شود. گرفتن آروع نوزاد، باعث خروج این مقدار هوا از معده نوزاد می‌شود.

در صورت نگرفتن آروغ نوزاد، چه مشکلاتی پیش می‌آید؟

نوزاد دل درد خواهد گرفت، به اندازه کافی سیر نخواهد شد و ممکن است به مشکلات گوارشی و یا رفلاکس، دچار شود.

3. سریع ترین روش گرفتن آروغ نوزاد چیست؟

در آغوش گرفتن نوزاد و گذاشتن نوزاد روی شانه، نشاندن نوزاد و خم کردن او به جلو، و یا خواباندن او روی شکم و ماساژ دادن او در هر سه حالت، از روش‌های گرفتن آروغ است.

4.3/5 - (26 امتیاز)

‫4 نظر ارسال شده در “چگونه آروغ نوزاد را به شکل درست بگیریم؟

  1. مبینا سمایی :

    سلام و ممنون از مقاله خوبی که آماده کردید. بهترین راه برای گرفتن آروغ بالاخره کدومه؟ میشه راهنمایی کنید؟

    • پشتیبانی کارینو کیدز :

      سلام به شما. بهترین راه برای گرفتن آروغ، بغل کردن نوزاد و گذاشتن او به روی دوش است. در این حالت هم نوزاد به خوبی آروغ خواهد زد، هم اینکه با شنیدن صدای قلب شما، آرامش خواهد گرفت.

  2. فرزانه قربانی :

    من تمام راه‌هایی رو که گفتید امتحان کردم… ولی هنوز هم دخترم آروغ نمیزنه… میشه بگید باید چیکار کنم؟ نگران شدم

    • پشتیبانی کارینو کیدز :

      سلام به شما. آخرین راه برای گرفتن آروغ نوزاد، خواباندن او به روی شکم است. اگر در این صورت هم آروغ نزد، احتمالا به اندازه کافی شیر نخورده. به میزان حجم شیر خود دقت کنید و با پزشک نیز مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *