۱۵ گام برای خواباندن نوزاد + اشتباهات والدین در خواباندن نوزاد

۱۵ گام برای خواباندن نوزاد

راهکار های خواباندن نوزاد : با تولد نوزاد تغییرات زیادی در زندگی والدین ایجاد می شود ، یکی از مهمترین آن ها به هم خوردن برنامه خواب والدین است اما هنگام تماشای خواب کودک خود مطمئنا قلب شما لبریز از عشق خواهد شد ، زیرا آن ها بسیار شیرین و معصوم به خواب می روند .

کارینو کیدز فروشگاه اینترنتی سیسمونی و یکی از بزرگترین فروشگاه های اینترنتی در این زمینه است و کیفیت تمام محصولات خود از جمله لوازم خواب نوزاد را تضمین می کند. همچنین کارینو کیدز دارای مجوز و نماد اعتماد الکترونیک از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن و تجارت می باشد؛ شما با خیال آسوده می توانید سفارشات خود را ثبت و در سریع ترین زمان درب منزل دریافت کنید.

با دانستن اصول اولیه خواب کودکان و کسب مهارت در این زمینه می توانید بدون هیچ گونه استرس و نگرانی برنامه خواب نوزاد خود را تنظیم نمایید.

مقدار خواب مورد نیاز نوزاد

در دوماه نخست تولد نوزادان به طور متوسط هر ۲ ساعت یکبار نیاز به تغذیه شدن با شیر دارند ، در این دوران نوزادان در طول شبانه روز  بین ۱۰ تا ۱۸ ساعت در خواب هستند و توانایی تشخیص شب را از روز ندارند . بنابراین بدون هیچ گونه قاعده و قانونی به خواب می روند و یا از خواب بیدار می شوند و پس جای تعجب و نگرانی وجود ندارد،  اگر نوزاد شما تصمیم دارد از ساعت ۱ شب تا ۵ صبح بیدار باشد .

در ۳ تا ۶ ماهگی بسیاری از نوزادان قادر به خوابیدن به مدت ۶ ساعت به صورت پیوسته خواهند بود و کم کم توانایی خوابیدن به صورت منظم و روتین را به دست می آورند . معمولا بین ۶ تا ۹ ماهگی کودک می تواند رابطه بین تنها ماندن و زمان خواب را درک کند ، اما فقط برای این که شما را در کنار خود نگه دارد شروع به گریه کردن می کند .

۱۵ گام مهم برای خواباندن نوزاد

۱- فراهم کردن لوازم خواب مناسب :

بی شک یکی از مهم ترین اقدامات در جهت خواباندن نوزاد ، فراهم کردن شرایط و لوازم خواب مناسب برای کودک است .

نوزادان از بدو تولد تا ۱ ماهگی به دلیل حرکت دست ها و پاها و پریدن ناگهانی مرتب از خواب بیدار می شوند . برای حل این مشکل می توان از انواع قنداق چسبی و یا قنداق فرنگی استفاده کرد . این قنداق ها با محدود کردن حرکت دست و پای کودک به او کمک می کنند تا بتواند با آرامش و به صورت عمیق به خواب رود .

پرفروش ترین قنداق های نوزاد کارینو کیدز

18% تخفیف
۹۸,۰۰۰ تومان
افزودن به سبد خرید

همچنین پتو ، تشک و بالشت نوزاد باید بسیار نرم ، سبک و راحت باشد تا کودک در آن احساس راحتی و آرامش کند . پتوی نوزاد باید سبک بوده و از الیاف ضد حساسیت ساخته شده باشد .

سعی کنید در هر فصل از پتوی مناسب همان فصل برای کودک خود استفاده کنید . می توانید از انواع پتو های کلاهدار و مخمل در فصول سرد سال و از پتو های حبابی سبک برای فصول گرم سال استفاده نمایید . در صورت تمایل می توانید مقاله راهنمای خرید پتوی نوزادی را مطالعه کنید.

پرفروش ترین پتوهای نوزاد کارینو کیدز

ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
7% تخفیف
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
4% تخفیف
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
5% تخفیف
ناموجود

پتو مخمل مدل Animals

محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر

یکی دیگر از وسایلی که به خوابانیدن سریع تر کودک کمک می کند پستانک است . کودکان به طور غریزی هنگام مکیدن احساس آرامش می کنند و این آرامش سبب می شود تا کودک بتواند سریع تر به خوای رود و خواب او نیز عمیق تر خواهد بود . همچنین خطر سندروم مرگ ناگهانی در کودکان هنگام استفاده از پستانک کاهش می یابد . در مورد راهنمای استفاده صحیح از پستانک در مقاله راهنمای خرید پستانک می توانید بیشتر بخوانید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
روش صحیح شستن و استریل شیشه شیر نوزاد

پرفروش ترین پستانک های نوزاد کارینو کیدز

ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
ناموجود
محصول ناموجود است؛ تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر

۲- از نور مناسب استفاده کنید :

سعی کنید در طول روز نوزادتان در مکان های روشن قرار دهید و هنگام شب محیط را تاریک کنید تا نوزاد متوجه تفاوت میان شب و روز شود . به منظور خواب شبانه در اتاق کودک از چراغ خواب هایی با نور ملایم و کم استفاده کنید . بردن کودک از فضایی با نور کم به مکانی دیگر با نور زیاد این پیغام را به مغز او می رساند که زمان بیدار شدن است و او را هوشیار می کند .

۳- ارتباط چشمی برقرار نکنید :

به هیچ عنوان قبل از زمان خواب کودک او را هیجان زده نکنید و با او ارتباط چشمی طولانی مدت بر قرار نکنید ، زیرا موجب تحریک کودک و هوشیار شدن او می شود .

۴- سیر کردن نوزاد :

تغذیه نوزاد قبل از خواب می تواند در تسریع روند خواب موثر باشد . قبل از این که نوزاد از خواب بیدار شود به او شیر بدهید. این وعده اضافی شکم او را به اندازه کافی پر می کند و مانع از بیدار شدن او به علت گرسنگی می شود .

۵- کنار نوزاد بخوابید :

اگر چه برخی از افراد مخالف خوابیدن کنار نوزاد هستند ، اما این کار سبب می شود تا کودک دچار ترس و اضطراب کمتری شود و سبب افزایش احساس امنیت و آرامش کودک هنگام خواب می شود . توصیه می شود که برای این کار از تخت هایی که کنار تخت شما قرار می گیرند استفاده کنید تا استقلال کودک حفظ شود .

کنار نوزاد خابیدن برای خواباندن نوزاد

۶- تخت کودک را خلوت کنید :

تخت کودک باید از هرگونه وسیله اضافی مانند عروسک های پارچه ای ، بالشت و پتوی اضافی خالی باشد . زیرا وجود این وسایل احتمال خفگی یا تنگی نفس کودک را افزایش می دهند . برای گرم ماندن نوزاد می توانید از قنداق های فرنگی استفاده کنید . قنداق های فرنگی همانند یک کیسه خواب نوزاد شما را گرم نگه می دارند و بسیار ایمن هستند .

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
زمان مناسب برای دادن غذای کمکی به کودک

۷- دستتان را روی بدن کودک بگذارید :

قرار دادن دست روی شکم ، بازوها و سر نوزاد سبب انتقال حس آرامش و مهربانی و امنیت به نوزاد می شود و سبب می شود تا نوزاد راحت تر به خواب رود .

۸- دمای محیط و اتاق نوزاد را پایین نگه دارید :

بهتر است دمای اتاق نوزاد خود را پایین نگه دارید . مناسب ترین دما برای اتاق نوزاد بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد است . پایین بودن دما خطر سندروم مرگ ناگهانی را در نوزادان پایین می آورد .

۹- برنامه خواب منظم داشته باشید :

با داشتن یک برنامه منظم جهت خواب نوزاد متوجه می شود که چه هنگام زمان خوابیدن فرا رسیده است . بنابراین یک برنامه منظم تنظیم کنید و جهت عمل کردن به آن استمرار داشته باشید .

۱۰ – برای نوزاد قصه تعریف کنید :

مهم نیست چقدر در قصه گفتن مهارت دارید و یا این که چه قصه ای تعریف می کنید زیرا نوزاد شما متوجه چیزی که می گویید نمی شود اما شنیدن صدای شما او را آرام می کند و عادت به شنیدن قصه در تمام دوران کودکی او حفظ می شود .

۱۱- حالت ها و نشانه های نوزاد خود را بشناسید :

نشانه های خستگی و خواب آلودگی را در کودک خود شناسایی کنید . بعضی از این نشانه ها عبارتند از خمیازه کشیدن ، قرمز شدن چشم ها ، بی حوصلگی و مالیدن چشم ها . برخی از کودکان ممکن است برعکس در موقع خواب پر انرژی تر شوند ، پس به دقت علائم خواب نوزاد خود را شناسایی کنید تا خواباندن نوزاد در زمان آن راحت تر شود .

۱۲- لالایی خواندن :

حرف زدن آرام و زمزمه کردن لالایی تاثیر بسیار مثبتی بر روی کودک شما دارد و به او کمک می کند با اطمینان از حضور مادر و احساس آرامش با امنیت کامل به خواب رود . تحقیقات نشان داده است که لالایی خواندن به کاهش استرس هم در نوزاد و هم در مادر کمک می کند و یک روش بسیار عالی برای خواباندن نوزاد است .  همچنین از آویزهای موزیکال تخت کوک نیز می توانید استفاده کنید.

۱۳- هنگامی که کودک خواب آلود است آن را در تخت خواب قرار دهید .

از بعد از هفته دوزادهم تولد نوزاد خود سعی کنید فقط تا هنگامی که کودک خواب آلود شود آن را در بغل خود نگه دارید و پس از آن او را به تخت خواب برده و اجازه دهید تا خود به تنهایی به خواب رود . این کار به او کمک خواهد کرد تا بتواند توانایی خواب کردن خود را به دست آورد و در آینده بدون کمک شما و در آغوش گرفتن توسط شما به خواب رود.

برای اطلاعات بیشتر مقاله بغل کردن نوزاد را مطالعه کنید.

۱۴- کودک را نوازش کنید :

پیش از خواب نوزاد او را در آغوش گرفته و غرق بوسه کنید . سعی کنید به او احساس آرامش ، عشق و امنیت بدهید . در این صورت او می تواند به خوبی به خواب رفته و خوابی عمیق را تجربه کند .

۱۵- کودک را در حالت رو به پشت بخوابانید :

بهترین حالت برای خواباندن نوزاد در طول شب حالت به پشت ( روی کمر ) است . این حالت بسیار امن و راحت بوده و خطر مرگ ناگهانی و خفگی را به میزان چشم گیری کاهش می دهد .

باورهای غلط در مورد خواباندن کودک

۱- دیر خوابیدن یا نخوابیدن در طول روز به بهتر خوابیدن در طول شب کمک می کند !

این تصور که نخوابیدن کودک در طول روز می تواند باعث خوابیدن بهتر او در هنگام شب شود کاملا اشتباه است . کودکی که خسته یا کسل شده است هنگام خوابیدن دچار مشکلات بیشتری خواهد شد اما هنگامی که در طول روز به قدر کافی استراحت کرده باشد در هنگام شب نیز می تواند بخوبی و طبق برنامه خود به خواب رود .

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
آموزش شستن نوزاد و تعویض پوشک بعد از مدفوع

۲- تغذیه با شیر خشک یا مواد غذایی جامد کمک می کند تا کودک خواب عمیق تری داشته باشد !

به طور کلی خواب مربوط به بلوغ مغز است نه غذا و کالری و تغذیه بیش از اندازه کودک در طول شب سبب می شود تا کودک خواب کم تری داشته باشد .

۳- نوزادان به طور طبیعی یاد می گیرند که چگونه بخوابند !

اگر چه برخی از نوزادان به طور طبیعی راحت تر از سایر نوزادان به خواب می روند اما برای اکثر آن ها خوابیدن مهارتی است که باید به آن ها آموخته شود و این والدین هستند که می توانند عادت های خوب خواب را به فرزندان خود بیاموزند .

۴- به نوزادان تازه متولد شده و نو پا می توان چگونه خوابیدن را آموخت !

هیچ گاه نمی توان به نوزادان تا قبل از سن ۴ ماهگی مهارت خوابیدن را آموخت زیرا نوزادان در ۳ ماهه اول تولد در طول شب به طور طبیعی و به صورت مکرر جهت تغذیه از خواب بیدار می شوند . پس از ۴ ماهگی این بیدار شدن ها به دو بار در طول شب کاهش می یابد و می توان کم کم شروع به آموزش مهارت های خوابیدن به کودک کرد .

۵- خواب کوتاه مدت کودک در طول روز نیازی به مدیریت توسط والدین ندارد !

همان گونه که والدین غذا خوردن ، میزان تحرک و فعالیت و سرگرمی های روزانه کودک خود را مدیریت می کنند برنامه خواب روزانه نیز باید با مدیریت و برنامه ریزی باشد تا کودک بتواند در طول روز به قدر کافی استراحت کرد و انرژی های لازم را بدست آورد .

۶- برنامه ریزی برای خواب کودک بسیار سخت خواهد بود !

برای این که بتوانید کودک خود را به درست خوابیدن عادت دهید نیاز نیست که برنامه ای بسیار سخت یا پیچیده تنظیم کنید . زیرا به طور کلی خواب دارای یک الگوی زیستی و طبیعی است که با آگاهی و درک این فرآیند در کودک خود می توانید برنامه ای منظم برای خواب او تنظیم نمایید .

۷- کودک باید از ساعت ۷ عصر تا ۷ صبح در خواب باشد !

این باور یکی از مخرب ترین موضوعات در مورد خواب کودک است در برخی از فرهنگ ها تصورات نادرستی در مورد خواب نوزاد وجود دارد و معتقد هستند که کودک در طول روز به ۱۲ ساعت خواب نیاز دارد . در صورتی که از نظر بالینی ۹ الی ۱۰ ساعت خواب نیز برای کودک کافی است . این موضوع سبب می شود تا والدین درگیر مشکلات بسیاری شوند . زیرا سعی می کنند فرزندان خود را بیش از آن چه از نظر زیست شناختی نیاز دارند بخوابانند .

کلام آخر

به طور کلی تحقیقات اخیر نشان داده است که در نوزادان بالای ۶ ماه خوابیدن بدون گریه به میزان چشم گیری کاهش می یابد . اما بهتر است این نکته را بدانید که کمی گریه کردن قبل از خواب از نظر روانی هیچ آسیبی به کودک شما وارد نمی کند . همچنین برنامه ریزی برای ایجاد عادت های خوب خواب به صورت روتین هرگز صدمه ای به کودک نمی زند بلکه یک مهارت مهم در زندگی است .

بهترین سن برای شروع آموزش خوابیدن سالم به کودک بین ۴ تا ۶ ماهگی است  . ممکن است پس از ۴ ماهگی عادت خوابیدن کودک به دلیل تمرکز او روی سایر مهارت ها مانند حرکت کردن و غلطیدن از ریتم خود خارج شود ، اما با کمی صبر و تمرین می توانید مجددا خواب نوزاد خود را تنظیم نمایید .

اگر کودک شما بزرگ تر از ۶ ماه است نگران نباشید ایجاد عادت های خوب خواب هرگز دیر نیست و با توجه به سن کودک که خود و نیاز او به تغذیه در طول شب می توانید برنامه ای برای خواب او تنظیم نمایید . همیشه از یک برنامه آرام و ثابت پیروی نمایید و در طول مدت زمان بیداری کودک وقت او را با انجام فعالیت های پر تحرک کافی پر نمایید تا در زمان خواب به اندازه کافی انرژی درون خود را تخلیه کرده باشد .

 

4.5/5 - (10 امتیاز)

‫12 نظر ارسال شده در “۱۵ گام برای خواباندن نوزاد + اشتباهات والدین در خواباندن نوزاد

  1. سهیلا منصوریان :

    مقاله تون در مورد روش های خواباندن نوزاد خیلی کاربردیه.
    خیلی ممنونم

  2. ندا قاسمی :

    من نوزادم خدا رو شکر خیلی آرومه. بیشتر روز خوابه. اصلا گریه نمی کنه. فکر می کنم این یه موهبته که خدا به من داده. امیدوارم بعدها هم همین طور آروم باشه

  3. شبنم میرحسینی :

    اینکه بچه رو بیدار نگه داریم تا شب با خودمون بخوابه ایراد داره؟

  4. مطیع فرد :

        سلام بچه چند ساعت باید در طول شبانه روز بخوابه؟ میزان خواب درست که واسه بدنش ضروری باشه؟

    • پشتیبانی کارینو کیدز :

      نوزادان در ماه های نخستین تولد بین ۱۴ تا ۱۸ ساعت در خواب هستند. و این مقدار خواب برای انها کافی است

  5. مامان شیرین :

    چطوری بچه رو عادت بدیدم خودش تنهایی بخوابه. راه حلی بلدید ؟

    • پشتیبانی کارینو کیدز :

      درود بر شما
      شرایط مناسب خواب را فراهم کنید
      مثل تغدیه مناسب، کم کردن نور و صدا،خواباندن در رخت خواب،پخش موسیقی ملایم

  6. مامان پرنیان :

    ببینید بچه هر دوسه ساعتی یبار باید یه چرت کوتاه بزنه برای رشد بچه خیلی خوبه.

  7. مامان آرتمیس :

    بچه من بغلی شده حتما باید خودم تو بغل بگیرمش تا بخوابه.

  8. فرزانه محمدی :

    بچه من از خستگی دیگه نا نداره ولی بازم در برابر خواب مقاومت میکنه. اینه بچه که نیستن. اژدها هستن.

  9. ماریا س :

    ای کاش به همین سادگی بود که شما میگید. به عمل کار براید به سخنرانی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *